CP-SAT Examination Only | Event in undefined | Townscript
CP-SAT Examination Only | Event in undefined | Townscript

CP-SAT Examination Only

Jan 01'19 - Dec 31'22 | 12:00 AM (IST)
Online Event

Event Information

CP-SAT Examination Registration

CPSAT is celebrating 5 years of very successful journey



  • CPSAT is one of the most renowned globally recognized selenium certification and is the only assessment which can be taken in three different technologies - JAVA, C# and Python.  

  • CPSAT is the only global certification in Selenium with Practical Assessment

  • As part of the 5 year celebrations, CPSAT fees is now reduced to 80 USD / INR 5500 (depending on where you are taking the exam applicable taxes will be extra)

    Please note

  • Once the registration is done, the examination must be appeared within 15 working days (This does not include Saturday and Sunday). Failing to do so will be considered as 1 failed attempt by Agile Testing Alliance.

  • For more information on CP-SAT, please see the following URL: https://cpsat.agiletestingalliance.org/

  • On your successful registration, kindly drop an email to CPSATSupport@ATAEvents.org with your Booking Id, Preferred Examination Day, Time Slot with Time Zone so that we can help you with further examination instructions.

  • You need to ensure that all the examination setup (Relevant softwares) is done before the examination.

1. What is the CP-SAT Certification?

Ans:  CP-SAT stands for “Certified  Professional – Selenium Automation Testing” the most renowned globally recognized certificaton in Selenium

2. Is this a globally recognized certificate?

Ans: Yes. CPSAT is the worlds only certificate which has practical assessments and can be taken in any of the three technologies - JAVA, C# and Python. CPSAT certified professionals are there across the globe. ATA is now having presence across 24 countries across the globe. 

3. Can I appear the examination directly without undergoing some formal training from ATA?

Ans: Yes, by just paying the applicable examination fees, you can appear for the CP-SAT examination

4. What is the examination pattern?

The examination consists of 2 sections, Theory, and Practical

Theory Examination 1 hr (40 Questions / 60 mins) No negative marking

Practical Examination 2 hrs 30 mins (6 Questions) * The number of questions in the practical examination is not fixed to 6.

5. Does ATA provide with Mock examination? 

Ans: Yes, the mock exams are available on the following URL. 

https://cpsat.agiletestingalliance.org/downloads/

6. Does ATA provide the evaluation of the mock examination?

Ans: No, The mock exams are for you to practice and perform a self-review. Please note that the exam has a fixed time duration when you practice please keep a tab on this duration. ATA keeps on adding blogs with few solutions to these mock exams and other challenges. You can find them on the following URL.

https://cpsat.agiletestingalliance.org/blogs/

If you get stuck and not able to find a solution, please get in touch with us and we will help you.

7. How long is the certificate valid?

Ans: The certificate is valid for 5 years from the date of the examination 

8. When is the result of the examination declared?

Ans: The result of the examination is released with 7-10 working days. The result will be communicated to the registered email id via the CP-SAT support team

9. When will you receive the copy of the certificate?

Once the result has been declared by ATA, the digital copy of the certificate will be mailed to you within 5 working days.

10. What are the fees for the certification?

CPSAT fees is now reduced to 80 USD / INR 5500 (depending on where you are taking the exam applicable taxes will be extra)

11. What are the reappearing charges?

The re examination charges are 30 USD or INR 2100/- (+Taxes). (Any subsequent attempts the reappearing fees will be applicable)

12. Does an individual have to reappear the entire examination?

Ans: No, the participant just has to appear in the examination in which they haven’t cleared.

Venue

This is an online event
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance cover image
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance profile image
716
Events Organised
46
Followers
About
ATA is a global alliance of Technologists, QA, Agile and DevOps practitioners, professionals and experts. ATA is driving community driven shared and collaborative learnings across multiple chapters in 24 countries.
Have a question?
Send your queries to the event organizer
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance profile image
CONTACT ORGANIZER
SOLD OUT
Have a question?
Send your queries to the event organizer
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance profile image
CONTACT ORGANIZER
Host Virtual Events with
Townhall
Learn More TsLive Learn more