CP-BAT Examination Only | Event in undefined | Townscript
CP-BAT Examination Only | Event in undefined | Townscript

CP-BAT Examination Only

Jan 01 - Dec 31 | 10:00 AM (IST)
Online Event

Event Information

CP-BAT Examination Registration

1. What is the CP-BAT Certification?

Ans:  CP-BAT stands for “Certified Professional – Basic Agile Testing”.

CP-BAT is the first step in agile testing roadmap. Certified CP-BAT professionals are eligible for next level of certification called CP-MAT.

Knowledge, experience & certification is consciously designed to focus on “agile testing” for all roles in Agile.

2. How is it useful?

Ans: CP-BAT is a one of its kind initiative to marry 2 distinct worlds of agile and testing together. Learn agile fundamentals along with testing fundamentals and deep dive into agile testing concepts and mindset with CP-BAT. Showcase your knowledge of agile testing through CP-BAT. Prepare yourself to further your journey into agile testing through this foundational agile testing certification course. CP-BAT also would help someone become agile not only in Agile Projects but how to take agility in testing projects for non-agile development models.

3. Can I appear the examination directly without undergoing some formal training from ATA?

Ans: Yes, by just paying the applicable examination fees, you can appear for the CP-BAT examination

4. Am I Eligible?

Ans: There are no pre-requisite for this certification. Minimum qualification required is graduation in any stream

5. Duration - (applicable in case of a Training program)

Ans: CP-BAT is a 3 day program which can be split over 5 half days as well.

CP-BAT is an open exam. If you are already aware about agile testing you can directly take the CP-BAT exam without undergoing a formal training from ATA.

6. How long is the certificate valid?

Ans: The certificate is valid for 5 years from the date of the examination 

7. When is the result of the examination declared?

Ans: The result of the examination is released with 7-10 working days. The result will be communicated to the registered email id via the ATA support team

9. When will you receive the copy of the certificate?

Ans: Once the result has been declared by ATA, the digital copy of the certificate will be mailed to you within 5 working days.

10. What are the fees for the certification?

Ans: CP-BAT fees INR 6400 and USD 100

11. Does an individual have to reappear the entire examination?

Ans: No, the participant just has to appear in the examination in which they haven’t cleared.


Please note

  1. Once the registration is done, the examination must be appeared within 15 working days (This does not include Saturday and Sunday). Failing to do so will be considered as 1 failed attempt by Agile Testing Alliance. 
  2. For more information on CP-BAT, please see the following URL:https://www.agiletestingalliance.org/cp-bat/
  3. On your successful registration, kindly drop an email to atasupport@agiletestingalliance.org with your Booking Id, Preferred Examination Day, Time Slot with Time Zone so that we can help you with the examination

Venue

This is an online event
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance cover image
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance profile image
716
Events Organised
46
Followers
About
ATA is a global alliance of Technologists, QA, Agile and DevOps practitioners, professionals and experts. ATA is driving community driven shared and collaborative learnings across multiple chapters in 24 countries.
Have a question?
Send your queries to the event organizer
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance profile image
CONTACT ORGANIZER
₹6,400/-
onwards
*Exclusive of Taxes
BOOK NOW
Have a question?
Send your queries to the event organizer
Agile Testing Alliance & DevOps++ Alliance profile image
CONTACT ORGANIZER
Host Virtual Events with
Townhall
Learn More TsLive Learn more